12 mars 2017
18:00

Kurdiska FF Örebro

Referat: IF Nerike - Kurdiska FF Örebro

Innan matchen hade Adam och Patrik hela 28 spelare att välja och vraka mellan till en trupp på 18 man till årets första träningsmatch. Innan matchen aviserade coacherna att vi skulle rotera friskt i andra halvlek med att testa spelare på olika positioner samt byta målvakt. Viljan hos spelarna var det inget fel på alla var väldigt peppade på att göra bra ifrån sig.

Första halvlek
Matchens inleddande minuter visades prov på bra spel från bägge lagen. Vi märkte att innermittfältarna Anton Millberg och Edward Nyman kompletterade varandra väldigt bra. De gjorde det svårt för Kurdiska att ta sig igenom det centrala mittfältet. Antons tekniska finesser hjälpte oss att tråckla sig ur svåra situationer och Edward styrde hela mittfältet med sin uppoffrande spel och pekade och kommunicerade med sina medspelare.

Kurdiska gjorde dock det första målet efter en lång frispark som nådde en kurdisk skalle som fick nicka in helt omarkerad. Laget gick dock inte ned sig efter målet, utan fortsatte att spela på. Samson Teclemariam byttes ut på högerkanten och in kom istället Herman Said. Han fick en bra boll av Adam Neverland och han löpte längs kanten. Sen stannade han upp och tittade. Tog några löpsteg inåt och passade snett bakåt till Edward som slog en lång crossboll mot mål. Deras målvakt gick upp för att plocka upp bollen. Tim Widmark hoppade upp och rutinerat stressade målvakten till att göra ett misstag och tappar bollen bakåt. Ibrahim Ahmed Mohamed hade bara att sätta dit foten i tom mål till 1-1.
Kort efter tog Kurdiska ledningen med 2-1 efter att ha misslyckats med en offsidefälla.

Kort sammanfattat, för att vara första matchen plus första bollkontakter på gräs sedan futsalsäsongen, så såg det överraskande bra ut. Laget spelade en fin och jämn fotboll.

Andra halvlek
Vi roterade friskt i laget, vi bytte även målvakt.
Andra halvlek skulle ge oss en fingervisning på vad det är som finns att träna på och gav tränarduon många svar på vad som behöver bli bättre. 6 mål bakåt är något vi tar lärdom av.

/ Christian Dyvik

Matchens stjärnor enligt, Kristijan Keric:

+++ Adam Neverland
Han visade oss hans stora kvaliteer och var en riktig stor klippa i försvaret! Hoppas att han blir klar för oss Nerike som spelare då kommer han lyfta upp vår spel hela serie

++ Innermittfältarna Millberg och Nyman
Styrde spelet riktig fin och höll stabilitet i laget tills de blev utbytta

+ Benhur Fanus
Trots hans vikt, längd och hans riktiga position som central mittfältare med hans teknik och fart så ändå lyckades han otroligt bra som vänsterback! Han var lugn och klok med bollen och försvarade passionerat för Nerike! 17-åringen kommer bidra otroligt mycket med för Nerike med hans talang!

Publik:
Vi tackar publiken som kom och stöttade oss idag!
20-30 st som kom och hejade på oss! Mer är vad Kinesiska ligan har som hade endast 16 (?!) personer i publiken på premiären Nästa match blir mot Örebro United FC!